Druktechnieken

Om jouw promotie- of bedrijfstextiel het mooist tot zijn recht te laten komen hanteren wij verschillende technieken.

 

Digitale transfer

Een opdruk via transfer wordt eerst geprint op een speciaal transfervel en daarna uitgesneden. Vervolgens wordt het met een hoge temperatuur op het textiel geperst. De opdruk zal dan een dunlaagje op het textiel zijn. Transfer kan alleen op licht textiel en is een goedkopere oplossing voor een meer kleuren opdruk in kleine oplages. Helaas is deze techniek wel minder slijtvast dan andere druktechnieken.

 

DTG

DTG ofwel Direct to Garment. De naam zegt het al de opdruk word rechtstreeks op het textiel geprint. Hierdoor zijn gedetailleerde full color opdrukken geen probleem. De opdruk voel je bijna niet zitten en is mogelijk op licht en donker textiel. Leverbaar per stuk en daardoor soms een mooi alternatief voor zeefdruk.

 

Flexdruk

Een flexopdruk wordt gesneden uit speciale plastisolfolie en vervolgens met een hoge temperatuur op het textiel geperst. De opdruk voelt glad aan, is verkrijgbaar in circa veertig kleuren en is op licht- en donkertextiel en diversen mogelijk. Flex is ideaal voor teksten en logo’s in één of twee kleuren, leverbaar per stuk. Logo’s met zeer kleine details zijn niet geschikt voor deze techniek.

 

Full color flex

 

Sublimatie

Sublimatie is een druktechniek die onder hoge temperatuur de inkt vergast en zo in het textiel ‘gebrand’ wordt. Hierdoor neemt het textiel de kleur aan en ontstaat de meest slijtvaste oplossing voor het bedrukken van textiel. Deze techniek wordt het meest toegepast op sportkleding omdat het alleen mogelijk is op lichte textiel van lycro of polyester. In kleine en grote oplages mogelijk.

 

Zeefdruk

Bij zeefdruk wordt er per kleur een zeefraam ingesteld. Met deze techniek kan je hele gedetailleerde, meer kleuren opdrukken creëren. Hiermee is zeefdruk de hoogste kwalitatieve optie voor het bedrukken van jouw textiel. Zeefdruk voel je bijna niet en is mogelijk op licht- en donkertextiel en diversen. Voor zeefdruk wort éénmalig zeef- en instelkosten gerekend per kleur/origineel, daardoor is het ideaal voor oplages vanaf 20 stuks.